- Forbindelse mellom al-Qaida og London-bombere

Pakistans president Pervez Musharraf hevder at mannen som trolig planla 11. septemberangrepene, også hadde forbindelser til mennene som sprengte seg i lufta på T-banen i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamabad (NTB-AFP): Presidentens nye bok, «In the Line of Fire» - i skuddlinjen - ble lansert mandag, og ble straks gjenstand for intens oppmerksomhet fra internasjonale medier.

En av de oppsiktsvekkende påstandene i boka er at Khalid Sheikh Mohammed, den selverklærte arkitekten bak terrorangrepene i USA i 2001, også var i kontakt med selvmordsaksjonistene i London. Han beskriver ikke nøyaktig hva slags forbindelser det er snakk om, men mener kontakten ble formidlet via et annet al-Qaida-medlem som ble sendt til London for å undersøke mulige mål for terroraksjoner.

De øverste lederne i al-Qaida-nettverket skal ha vurdert flere mulige angrepsmål i London, blant annet flyplassen Heathrow, forretningsstrøket Canary Wharf og T-banenettet. Mannen som ble sendt til London, med beskjed om å lage et utkast til en terrorplan, var samtidig i kontakt med Osama bin Laden via kurer, ifølge Musharraf.

Presidenten skriver at han ikke vet hvor bin Laden oppholder seg, men gjetter på provinsen Kunar øst i Afghanistan. Han hevder videre at det bare er et spørsmål om tid før al-Qaida-lederen blir tatt.

Boken inneholder imidlertid en rekke detaljer om al-Qaida-nettverket og kretsen rundt bin Laden. Blant annet skriver Musharraf at Mohammed og fire andre al-Qaida-folk så det første flyet treffe World Trade Center i 2001 på en internettcafe i den pakistanske storbyen Karachi. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus