Shinzo Abe valgt til statsminister i Japan

Shinzo Abe er blitt valgt til ny statsminister av den japanske nasjonalforsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shinzo Abe er blitt valgt til ny statsminister av den japanske nasjonalforsamlingen.Shinzo Abe er blitt valgt til ny statsminister av den japanske nasjonalforsamlingen.

Tokyo (NTB-AFP-Reuters): Det opplyser presidenten i nasjonalforsamlingen, Yohei Kono. Utnevnelsen kommer få timer etter at regjeringen til eksstatsminister Junichiro Koizumi gikk av.

Det har lenge vært kjent at Koizumi (64) ville trekke seg, og de siste ukene er det blitt klart at det er Abe som overtar jobben som statsminister.

52-åringen har hatt stillingen som øverste kabinettssekretær i Koizumis regjering. Han er Japans yngste statsminister noensinne, og den første som er født etter annen verdenskrig.

Koizumi kom til makten i 2001, og kun to andre japanske statsministere har sittet lengre enn ham.

Begge politikerne tilhører det liberaldemokratiske partiet. Men mens Koizumi regnes som reformorientert, beskrives Abe som konservativ, og som en utenrikspolitisk «hauk». Han ønsker blant annet å endre Japans pasifistiske grunnlov og å danne tettere bånd til USA. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus