Sender reagerer sterkt på ambassadørens utspill

Forstander Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund er kritisk til utspillet fra Israels ambassadør Miriam Shomrat mot kongefamilien, melder Aftenposten.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forstander Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund mener Israels ambassadør Miriam Shomrats kritikk av kongefamilien er «veldig, veldig uklok». (Arkivfoto: Knut Falch/SCANPIX)Forstander Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund mener Israels ambassadør Miriam Shomrats kritikk av kongefamilien er «veldig, veldig uklok». (Arkivfoto: Knut Falch/SCANPIX)

Mandag kritiserte Shomrat kongefamilien for ikke å gi nok støtte til jødene i Norge og synagogen i Oslo etter skyteepisoden mot synagogen natt til søndag forrige helg. Sender reagerer kraftig på uttalelsene.

- Hun er selvsagt i sin fulle rett til å mene hva hun vil, men hun kan ikke uttale seg på vegne av oss. Skulle vi ønske å komme med et slikt utspill, ville vi ha klart det selv, men vi ville aldri ha drømt om å komme med et utfall mot kongefamilien, sier Sender til Aftenposten.no.

Hun liker svært dårlig at Israels ambassadør gjør seg til talskvinne for norske jøder, og beskriver utspillet som «veldig, veldig uklokt» og «ubegripelig».

- Like lite som jeg kan uttale meg om Israels politikk, kan hun uttale seg på vegne av oss, sier Sender.

Hun sier videre at folk i trossamfunnet er opprørte over ambassadørens utspill. Sender sier Det Mosaiske Trossamfunds forhold til kongefamilien er bra. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus