Tysker tilbyr anti-dating

Datingtjenester har blitt big business. En tysk gründer mener det også er marked for det motsatte - han gjør det slutt for sine klienter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tysk selskap tar den kjipe jobben med å dumpe kjæresten for sine klienter. (Foto:trennungsagentur.com)Et tysk selskap tar den kjipe jobben med å dumpe kjæresten for sine klienter. (Foto:trennungsagentur.com)

Den moderne Kirsten Giftekniv har nok å henge fingrene i om dagen. Flere og flere søker hjelp til å finne den rette.

Datingtjenester, blant annet på nett, har blitt big business, og mange kobles med potensielle partnere på denne måten.

Mange av disse parene lever sikkert lykkelige alle sine dager, men hva hvis det ikke funker lenger? Hva gjør man da? Det er jo så vanskelig å gjøre det slutt.

Kanskje var dette resonnementet til tyske Bernd Dressler, da han bestemte seg for å starte selskapet Trennungsagentur. Navnet betyr noe sånt som separasjonsbyrå, og det er nettopp det det er. Dressler tilbyr seg ganske enkelt å overbringe det triste budskap på vegne av sine klienter.

Brudd over telefonen koster den nette sum av 20 euro, altså omkring 160 kroner, mens du må ut med 50 euro for et brudd med personlig fremmøte.

52-årige Dressler, som har fått kallenavnet The Terminator, sammenligner tjenesten med et datingbyrå i revers. Klientene blir bedt om å oppgi tre grunner til at de vil ha slutt på forholdet, som byrået så bringer videre. Dressler sier til BBC at de fleste av klientene hans ikke ønsker å ha noe videre kontakt med sine ekspartnere.

- Tiden er inne for denne tjenesten. Mange klienter er i dårlige forhold, og de vil gjøre det slutt på en nøytral måte, sa Dressler til BBC.

Den tidligere forsikrings konsulenten fortalte videre at han har vært så heldig at han ikke enda har opplevd noen ekstreme reaksjoner fra de dumpede.

- Jeg er bare budbringeren, sa han.

Mer i Neste Klikk:

Globalisert kjærlighet
Lovende nettflørt


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus