Rundt 260 demonstranter pågrepet i København

Rundt 260 ungdommer ble pågrepet da en demonstrasjon til støtte for det omstridte Ungdomshuset i København utviklet seg til et voldsomt sammenstøt med politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrasjonen i Stengade i Nørrebro startet rolig, men utviklet seg til opptøyer. Hettekledde ungdommer kastet stein mot politiet, og til sammen ble rundt 260 personer arrestert. (Foto: Brian Berg/SCANPIX)Demonstrasjonen i Stengade i Nørrebro startet rolig, men utviklet seg til opptøyer. Hettekledde ungdommer kastet stein mot politiet, og til sammen ble rundt 260 personer arrestert. (Foto: Brian Berg/SCANPIX)

København (NTB-Ritzau): Formålet med demonstrasjonen var å vise at menneskene og aktivitetene ved Ungdomshuset, også kalt Ungeren, ikke vil forsvinne om huset blir fjernet.

Det hele begynte fredelig søndag ettermiddag, men utviklet seg etter hvert til både steinkasting og slåsskamper. Politiet rykket inn med store styrker, og søndag kveld var rundt 260 demonstranter blitt pågrepet.

Ungdomshusets talsmann Adam omtaler hendelsen som grov politivold, og hevder at mange demonstranter måtte en tur innom legevakten etter tumultene. Ifølge ham var det politiet som forårsaket uroen.

- Politiet valgte helt uprovosert å kjøre inn i våre demonstranter, og det er jo klart at folk vil forsvare seg. Dette er helt hull i hodet, og jeg forstår ikke hva som foregår i politiledelsen, sier Adam.

København-politiets informasjonssjef Flemming Munch har imidlertid en ganske annen forklaring på den uheldige utviklingen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus