Veritas-rapport: - Mattilsynet ikke godt nok forberedt

Mattilsynet var ikke godt nok forberedt på E.coli-krisen og håndteringen av den var heller ikke god nok, kommer det fram i en rapport Det Norske Veritas har gjort for etaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Organiseringen og gjennomføringen av krisehåndteringen var ikke tilfredsstillende, formell håndtering manglet og kommunikasjon med eksterne aktører fungerte ikke, heter det i rapporten, som Mattilsynet offentliggjorde mandag.

- Dette er en beskrivelse som vi langt på vei kjenner oss igjen i. E.coli O103- saken var en enorm utfordring for oss, og vi merket selv at vi ikke var tilstrekkelig forberedt. Vi føler at vi klarte å forbedre og endre oss i løpet av saken, men det er ingen tvil om at vi har et tydelig forbedringspotensial, sier administrerende direktør Joakim Lystad i Mattilsynet på tilsynets hjemmesider.

Veritas mener også at det gikk for lang tid før Mattilsynet systematisk vurderte andre spor enn kjøttdeig.

- Det er et forbedringspunkt som vi tar svært alvorlig, og som vi vil samarbeide tett med de andre aktørene om, sier Lystad.

Tilsynet har bestilt rapporten for å kunne lære av sine feil. Men rapporten tar ikke bare for seg feilene som ble gjort. Mattilsynet får blant annet skryt for stor åpenhet og engasjement i organisasjonen. (©NTB)

Les hele rapporten fra Veritas her. (pdf)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus