Saddam kastet ut av rettssalen

Iraks tidligere diktator Saddam Hussein ble vist bort fra rettssalen da den andre runden med forhandlinger startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saddam Hussein ba mandag om å få slippe å sitte innesperret bak et metallgjerde i rettslokalet, men lederen for dommerpanelet svarte med å kaste ham ut av rettssalen. (Foto: REUTERS/Darko Bandic/Pool/SCANPIX)Saddam Hussein ba mandag om å få slippe å sitte innesperret bak et metallgjerde i rettslokalet, men lederen for dommerpanelet svarte med å kaste ham ut av rettssalen. (Foto: REUTERS/Darko Bandic/Pool/SCANPIX)

Bagdad (NTB-Reuters): Årsaken til utkastelsen var at den nye lederen for dommerpanelet avviste Saddams krav om å få slippe å oppholde seg bak et metallgjerde, hvor de tiltalte må sitte i rettslokalet.

- Jeg har en henstilling her om at jeg ikke vil være i dette buret lenger, sa Saddam mens han viftet med et gult papirark.

- Jeg er rettens formann, og jeg beslutter om du skal være her. Få ham ut, beordret dommeren - og mente ikke ut av metallinnhegningen, men ut fra rettslokalet.

Saddam Hussein står tiltalt for folkemord på kurdere nord i Irak i 1988. (©NTB)

Personvernpolicy