Tatt av kvinnen blir film

Filmatiseringen av Erlend Loes debutroman «Tatt av kvinnen» har startet. Filmen har premiere høsten 2007, og har blant annet Peter Stormare i en av rollene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Peter Stormare, Marian Saastad Ottesen og Trond Fausa Aurvåg spiller tre av rollene i filmatiseringen av Erlend Loes gjennombrudssroman «Tatt av kvinnen».Peter Stormare, Marian Saastad Ottesen og Trond Fausa Aurvåg spiller tre av rollene i filmatiseringen av Erlend Loes gjennombrudssroman «Tatt av kvinnen».

«Det var på den tiden hun begynte å komme oftere. Om kvelden, like før jeg skulle legge meg.»

Slik begynner Erlend Loes velkjente og underfundige debutroman som nå skal filmatiseres.

Historien handler om hva som skjer når den mannlige jeg-personen (spilt av Trond Fausa Aurvåg) plutselig får livet sitt invadert av en kvinne (Marian Saastad Ottesen) som bare tar seg til rette.

Det er Petter Næss som har regien på filmen, som også har fått den svenske Hollywoodstjernen Peter Stormare i en av rollene.

- Dette er en film om hvor morsomt det kan være når alt går til helvete, sier regissør Petter Næss på pressekonferansen ved bassengkanten i Nadderudhallen. Det er på dag to av innspillingen, og i scenen som skal spilles inn, må Stormare redde hovedpersonen fra å drukne.

Petter Næss (t.h.) har regien og Olav Øen (t.v.) fra Monster Film er produsent for prosjektet.Petter Næss (t.h.) har regien og Olav Øen (t.v.) fra Monster Film er produsent for prosjektet.

Næss, som også hadde ansvaret for teaterversjonen av «Tatt av kvinnen», forteller at han lot seg fascinere av disse øyeblikkene der ting glipper i historien om paret som kjemper for å enes, og at han derfor ønsket å bringe historien videre fra scene til film.

- For meg har teateret fungert som et veldig bra laboratorium. Men i en film er det jo en mer realistisk setting. Man har mulighet til nærbilder og kan komme mer innpå både personer og scener.

I filmen blir Trond Fausa Aurvåg, kjent fra blant annet Den brysomme mannen, overkjørt av Kvinnen med stor K: Marianne. Aurvåg spilte også hovedrollen i teaterversjonen av stykket og regner med at rollen sitter godt.

- Jeg kan bare spille litt håpløse menn, jeg, sier Aurvåg med et smil, før han legger til at han egentlig opplever rollefiguren sin som én som prøver å stå opp og forsvare sine ting, men som likevel alltid er et steg lengre bak.

- Dette er et skikkelig drømmeprosjekt, sier Marian Saastad Ottesen som spiller Marianne i filmen.- Dette er et skikkelig drømmeprosjekt, sier Marian Saastad Ottesen som spiller Marianne i filmen.

Historien handler i stor grad om hvordan den navnløse hovedpersonen prøver å takle invasjonen av en kvinne. Han kan kaste henne ut av livet sitt, eller prøve å tilpasse seg og bli forelsket. Han forsøker det siste.

- Ja, han forsøker aktivt å handle, men denne Marianne er som regel hakket hvassere, understreker Petter Næss, som også mener at de to hovedrolleinnehaverne kler rollene sine svært bra.

Peter Stormare spiller svensk-norske Glenn, som er bassengkompis og mentor for hovedpersonen.

- Ja, man tjener jo så bra i Norge, så derfor kom jeg hit, ler han.

Det er Trond Fausa Aurvåg (t.v.) som spiller hovedrollen i «Tatt av kvinnen». Svenske Peter Stormare spiller bassengkompisen Glenn.Det er Trond Fausa Aurvåg (t.v.) som spiller hovedrollen i «Tatt av kvinnen». Svenske Peter Stormare spiller bassengkompisen Glenn.

53 år gamle Stormare er mest kjent for actionpregede roller, og på spørsmål om hva han gjør i en lavmælt og underfundig film som dette, trekker han på smilebåndet og sier:

- Jeg dreper to barn til slutt i en liten epilog.

Stormare prøver å dramatisere det hele med armene.

- Neida, men jeg likte manuset, selv om det forsåvidt spiller mindre rolle for meg enn en dyktig regissør. Og det er få regissører som er så forberedt, som vet hva de vil og som det er så gøy å være sammen med som Petter.

Også regissør Petter Næss roser den svensk-amerikanske skuespilleren.

- Det er naturlig å tenke seg et videre samarbeid med Stormare, men vi får se hva som skjer. Flink til å svømme er han i hvert fall.

- Jeg vokste jo nesten opp i svømmehallen, ler Stormare.

For tiden er det altså scenene fra svømmehallen som tas opp. Dernest skal Stormare rett til Fiji for å jobbe med et annet filmprosjekt, mens Petter Næss og hans team skal fortsette filmingen i både Paris, Oslo-området og øya Træna i Nordland.

Filmen «Tatt av kvinnen» har premiere høsten 2007.

En opplagt Peter Stormare møtte pressen under innspillingen av «Tatt av kvinnen». (Alle foto: Sverre Bjørstad Graff).En opplagt Peter Stormare møtte pressen under innspillingen av «Tatt av kvinnen». (Alle foto: Sverre Bjørstad Graff).


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus