Milliardfest for landets rikeste

Det siste året har vært en ren milliardfest for landets rikeste. John Fredriksens formue har økt med 9,1 milliarder kroner, viser en beregning gjort av Kapital.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Oslo (NTB): Tidsskriftet lanserer listen over landets 400 rikeste. Fredriksens formue er beregnet til 42,4 milliarder. Kjell Inge Røkke følger tett etter Fredriksen når det gjelder formuesøkning. Ifølge Hegnar Online har formuen økt med 8,8 milliarder kroner til 17 milliarder kroner. Olav Thon er Norges nest rikeste med en formue på 17,4 milliarder, hans formue har økt med 2,9 milliarder.

For andre har formuen skrumpet kraftig. Verst har det gått med Bernt Daniel Odfjell jr. som har fått redusert verdiene av det han eier med 1,5 milliarder kroner. Han er tett fulgt av Arne Wilhelmsen som har tapt 1,3 milliarder.

Kapitals beregninger er basert på markedsverdiene fram til september. (©NTB)

Personvernpolicy