Regjeringen vil styrke nettbankkundenes rettigheter

Forbrukerminister Karita Bekkemellem (Ap) vurderer å styrke kundenes rettigheter hvis de gjør feil under besøk i nettbanken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karita Bekkemellem (Ap) vurderer å styrke nettbankkunders rettigheter. (Foto: odin.dep.no)Karita Bekkemellem (Ap) vurderer å styrke nettbankkunders rettigheter. (Foto: odin.dep.no)

Oslo (NTB): Bakgrunnen for utspillet hennes er en sak i Dagens Næringsliv lørdag om hvordan Grete Fossbakk skulle overføre 500.000 kroner til datteren. Hun tastet ett tall for mye i kontonummeret, og pengene endte i stedet opp på kontoen til en sosialklient i Oslo. Ingen av de involverte bankene vil ta på seg ansvaret for tapet.

Bekkemellem synes saken er så alvorlig at hun vil ta kontakt med Justisdepartementet for å få det til å se nærmere på finansavtaleloven, som styrer hva bankene skal gjøre i tilfeller ved feil og misbruk av konto.

- Denne enkeltsaken er utrolig viktig. Mange blir nok overrasket over at systemet ikke er mer sikkert. Å gjøre en slik feil som Grete Fossbakk gjorde, betyr ikke at du er omtrentlig, men at du rett og slett handler i god tro. Slik banktjenestene har utviklet seg i dag med større og større egeninnsats, tror jeg de fleste av oss tenker at vi også har noen rettigheter hvis en feil skjer, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.

Hun mener Kredittilsynet, bankforeningene og Bankklagenemnda må se på hvordan de kan utforme tryggere kjøreregler for betaling over nett. Både Bekkemellem og leder i finanskomiteen på Stortinget, Karl Erik Schjøtt-Pedersen (Ap), mener det må være i bankenes egen interesse å ha et system som gjør at man er trygg når man overfører penger. (©NTB)

Personvernpolicy