Persson går av etter valgthriller

Til enorm jubel utropte Fredrik Reinfeldt (41) seg til seierherre i det svenske valget sent søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det svenske folket har stemt fram en allianseregjering, var de første ordene fra den borgerlige blokkens statsministerkandidat da han gikk på scenen klokken 22.48 søndag kveld.


«Fredrik, Fredrik, Fredrik» lød det taktfast da landets neste regjeringssjef talte til sine partifeller i Moderaterna.


Jubelen gikk på nytt i taket på Moderaternas valgvake på Nalen i Stockholm sentrum da statsminister Göran Persson klokken 23 erkjente at han hadde tapt valget. Persson varslet også at han vil trekke seg som partileder for Socialdemokraterna. Det kommer til å skje på partikongressen i mars neste år.


Dermed overtar en borgerlig regjering makten i Sverige etter tolv strake år med en venstreorientert regjering ledet av Socialdemokraterna. Fra talerstolen takket Reinfeldt sine samarbeidspartnere i Allians för Sverige, Centerpartiet, Kristdemokraterna og Folkpartiet.

Personvernpolicy