Stopp i lakseimport rammer vedsalget

Den russiske importstoppen av laks fra Norge hindrer nå import av ved den motsatte veien. Det kan skape norsk vedkrise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Oslo (NTB): De samme trailerne som kjører norsk laks til Russland bruker nemlig å ta med seg russisk ved tilbake, men nå er det full stopp, skriver VG.

- De russiske vedeksportørene har gitt beskjed om at vi ikke får mer ved, pellets eller briketter før importsituasjonen for fisk fra Norge er avklart, sier Eldar Sletting i Alfa Bio Group, som har rundt 45 prosent av det norske vedimportmarkedet.

Selv om mesteparten av vedforbruket i Norge kommer fra norske skoger, er import av ved blitt viktig. Sletting frykter at han kan komme til å slippe opp for ved i løpet av vinteren hvis ikke situasjonen endrer seg.

Personvernpolicy