Russisk sentralbanksjef skutt og drept

Russlands visesentralbanksjef Andrey A. Kozlov døde torsdag morgen, etter at han onsdag ble skutt av væpnede attentatmenn. Kozlov har lenge vært forhatt i lyssky finanskretser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moskva (NTB-Reuters): Kozlov (41) leder den russiske bankinspeksjonen, og har drevet en hard kampanje for å rydde opp i det rufsete russiske bankvesenet som vokste opp etter Sovjetunionens fall, blant annet med krav om stengning av banker som var beskyldt for hvitvasking av penger.

Han ble angrepet av menn med automatvåpen etter en amatørfotballkamp mellom bankansatte onsdag kveld. Hans sjåfør ble drept, mens Kozlov selv ble kritisk såret. Han ble operert natt til torsdag, men tilstanden etter operasjonen var fortsatt kritisk, opplyser sykehuskilder.

Han døde på sykehuset torsdag morgen, opplyser sykehuskilder til nyhetsbyrået Interfax.

Politikilder sier attentatet kan se ut som et forsøk på kontraktdrap, men vil ikke spekulere over hvem som eventuelt hadde leid folk til å drepe Kozlov.

- Vi ser på alle mulige forhold, blant dem hans profesjonelle aktiviteter, muligheten for forveksling, og hans personlige forhold, sier statsadvokat Juri Sjomin i Moskva til Interfax.

Personvernpolicy