Vinterinfluensaen er på vei

I fjor ble det sendt ut feil influensavaksine. I år håper myndighetene at riktig vaksine kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Oslo (NTB): 900.000 mennesker i Norge bør vaksinere seg mot influensa i år. Nå håper myndighetene at disse får den riktige vaksinen, for i fjor ble det sendt ut gal vaksine i flere land, skriver Dagbladet.

- Beslutningen om hva slags virus det skal være i vaksinen må tas allerede i februar. Men da høsten kom, viste det seg at viruset hadde endret seg. Dermed hadde vi feil vaksine, sier divisjonsdirektør Hanne Nøkleby ved Folkehelseinstituttet.

Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) som bestemmer hva slags vaksine som skal sendes ut før vinterinfluensaen slår til. Årets vaksine er allerede kraftig forsinket, men Folkehelseinstituttet håper at alle som bestiller vaksine innen fristen skal ha mottatt denne innen utgangen av november.

Risikogruppen, de som influensaen kan være særlig farlig for, utgjør 19 prosent av befolkningen, rundt 900.000 personer. Norge er blant de dårligste i Europa når det gjelder å vaksinere risikogruppa, og i et håp om å bedre på dette er det derfor i år gratis for alle i risikogruppen å ta vaksinen.

Personvernpolicy