Dårlig renhold ved hver tredje McDonald's-restaurant

Mattilsynet er skuffet over å ha avdekket kritikkverdige forhold ved 21 av hamburgerkjeden McDonald's 67 restauranter i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Lignende forhold ble avdekket også for to år siden, da åtte restauranter fikk kritikk for dårlig renhold og uhygieniske forhold. En gjennomgang av tilsynsrapporter for det siste året viser til kritikk ved hele 21 restauranter.

(Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)(Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

- Det er klart vi er skuffet over at det er avdekket avvik. En del går på renhold, og vi er opptatt av renhold som kan ha betydning for maten, håndvask og flater som kommer direkte i kontakt med mat. Det er en del påpekninger av dårlig renhold i forbindelse med det, og det er vi skuffet over, sier avdelingsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet til P4.

Noen av eksemplene Mattilsynet trekker fram, er skylling av tomater i håndvasken, bruk av gammel frityrolje, for høyt innhold av bakterier i isbiter og milkshake, oppbevaring av brød i møkkete transportkasser og at salt til pommes frites står utildekket sammen med oppvaskpulver. Skitt, mugg og sopp er også blitt avdekket. Mattilsynet mener det er flere tilfeller med mistanke om matforgiftning, men viser til at dette ikke er bevist.

Landsverk sier McDonald's sentralt må bedre kontrollen og tilsynet med sine egne restauranter. Hamburgerkjedens kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto beklager avvikene, og sier at rutinene og holdningene må forbedres.

(©NTB)

Personvernpolicy