Slik ser «Skrik» og «Madonna» ut

Slik ser «Skrik» og «Madonna» ut etter at de har vært borte i to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kultur- og idrettsetaten og Munch-museet har i samråd med politiet besluttet å stille ut «Skrik» og «Madonna» i en kort periode i løpet av høsten. Nøyaktig tidspunkt vil bli offentliggjort senere.

- Vi stiller dem ut i løpet av høsten, men noe eksakt tidspunkt vil vi ikke komme med. Det er blant annet av sikkerhetsgrunner at vi ikke gjør det, sier leder for kultur- og idrettsetaten i Oslo kommune, Gro Balas, til NTB.

Munch-maleriene skal stilles ut for publikum i løpet av høsten, men museet vil ikke si noe om eksakt tidspunkt (Foto: Richard Jeffries).Munch-maleriene skal stilles ut for publikum i løpet av høsten, men museet vil ikke si noe om eksakt tidspunkt (Foto: Richard Jeffries).

«Skrik» og «Madonna» ble stjålet ved et væpnet ran 22. august 2004. Etter to års intens etterforskning kom maleriene politiet i hende 31. august 2006.

Bildene ble overført til Munch-museet, hvor de har gjennomgått tekniske undersøkelser både av politiet og av Munch-museets konservatorer. Maleriene har skader som gjør et omfattende og tidkrevende konserveringsarbeid nødvendig.

- Den store interessen for maleriene og deres tilstand etter ranet, og det faktum at det vil ta tid før vi igjen kan stille dem ut i konservert stand, gjør at museet i en kort periode vil vise dem for publikum og media i den tilstand de nå er, sier Munch-museet i en pressemelding.

De kan på det nåværende tidspunkt ikke gi detaljer om skadene.

Personvernpolicy