Gir 100 millioner kroner

Regjeringen gir i dag 100 millioner kroner til skolegang for barn i væpnede konflikter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto.Illustrasjonsfoto.

FN fastslår at mer enn 50 % av de ca 100 millioner barna som ikke går på skolen i verden i dag, er barn som er rammet av krig og konflikt. Redd Barna lanserer i dag et massivt internasjonalt samarbeid for å gi disse barna skolegang.

- Utdanning redder liv. Det gir barn beskyttelse og de nødvendige kunnskapene de trenger for å unngå fattigdom, holde seg friske og ha et håp for framtida, sier generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna.

Regjeringen bidrar med 100 millioner kroner til Redd Barna for at barn som er berørt av væpnede konflikter får mulighet til å gå på skole, lære, leke, utvikle seg selv og fullføre grunnutdanningen. Dette er en av de aller største bevilgningene fra denne regjerningen til en enkeltsatsning i en organisasjon.

- Regjeringen satser på fred og vi satser på barn. Dette er en enestående global satsning på barn i krig, og dette vil vi stille oss hundre prosent bak, sier utviklingsminister Erik Solheim i Utenriksdepartementet, som står bak bevilgningen. - I land som er rammet av væpnet konflikt er den største utfordringen mangel på kunnskaper. Fysiske og materielle ødeleggelser er ille nok, men mangelen på skolegang ødelegger for hele landet. Derfor er denne satsningen så viktig, sier Solheim.

Justisminister Knut Storberget vil representere regjeringen ved lanseringen av denne store internasjonale satsningen.

Den internasjonale Redd Barna-alliansen vil gjennom felles innsats bedre utdanningssituasjonen for hele 8 millioner barn berørt av krig og konflikt. Alliansen skal legge til rette for 3 millioner nye skoleplasser, og bedre kvaliteten på utdanningen til ytterligere 5 millioner barn. Redd Barna Norge skal lede dette arbeidet.

Regjeringens støtte, som fordeles over fem år, vil bidra i arbeidet med å femdoble den totale innsatsen for denne gruppen barn og unge. Denne bevilgningen kommer i tillegg til den betydelige støtten som allerede er gitt Redd Barna og andre organisasjoner som arbeider for å sikre barns rettigheter i krig og konfliktsituasjoner.

Personvernpolicy