USA markerer 11. september

USA startet markeringene av femårsdagen for terrorangrepene søndag, da president George W. Bush la ned kranser der tvillingtårnene i World Trade Center en gang sto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP-Reuters): Fem år etter terrorhandlingene er USA preget av skarp politisk debatt om kampen mot terrorismen og krigen i Irak, som mange kritikere mener var en avsporing i krigen mot terrorfaren.

Demokratene beskylder Bush for å bruke markeringene til å øke oppslutningene om republikanerne før valgene til Kongressen 7. november.

Bush, sammen med sin kone Laura, startet markeringene søndag med kransenedleggelse på Ground Zero, der nesten 3.000 mennesker ble drept da to kaprede fly ble styrtet inn i de to tvillingtårnene.

Ekteparet Bush deltok så i en minnegudstjeneste i nærheten. Mandag skal de spise frokost med redningsarbeidere på en brannstasjon, før Bush reiser videre til Shanksville i Pennsylvania, der det tredje av de kaprede flyene styrtet. Han skal også legge ned krans i Pentagons hovedkvarter i Washington, før han skal holde en direkteoverført fjernsynstale fra sitt kontor i Det hvite hus.

Det er femte gang i sin tid som president han henvender seg til nasjonen med en slik tale. Den første gangen var 11. september for fem år siden. (©NTB)

USAs president George W. Bush og hans kone Laura går vekk etter å ha lagt en krans i et lite basseng på Ground Zero, åstedet for terrorangrepet mot World Trade Center 11. september for fem år siden. Foto: REUTERS/Jason Reed/ SCANPIX USAs president George W. Bush og hans kone Laura går vekk etter å ha lagt en krans i et lite basseng på Ground Zero, åstedet for terrorangrepet mot World Trade Center 11. september for fem år siden. Foto: REUTERS/Jason Reed/ SCANPIX


Personvernpolicy