Elefant i Korea kan «snakke»

En elefant i Korea har lært seg å snakke. - Den kan nå uttale åtte ord, hevder dyrepasseren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Elafanten Jumbo Kosiks vokabular inkluderer blant annet ordene «JA», «NEI», «SITT» og «LIGG NED» på koreansk, skriver den engelske avisen The Sun.

Den seksten år gamle hann-elefanten «snakker» ved å putte snabelen i munnen og riste på den, omtrent som en person som bruker fingrene sine for å plystre.

Men dyrepasserne i Everland zoo i Seoul, vet ikke om den asiatiske elefanten skjønner hva han selv sier. De har derfor invitert forskere for å lytte.

Andre elefanter har prøvd å kopiere snabellyder, men elefantpasser Kim Jong-gap forteller at det er første gang han har opplevd noe som dette:

- Første gang jeg oppdaget at Kosik prøvde å lage menneskelyder var for to år siden. Da skjønte jeg at han prøvde å etterligne det jeg sa.

Apen Koko


At dyr lærer seg å kommunisere med mennesker er ikke så uvanlig som man kanskje skulle tro. Et dyr som har vist spesielt stor framgang i så måte, er hunngorillaen Koko.

Koko kan tusen forskjellige tegn ved hjelp av amerikansk tegnspråk, og er også kjent for å være den første gorillaen som har chattet på internett.

Koko hadde blitt forelsket i en hanngorilla ved å se en videoinnspilling av ham. Senere ble de kjent med hverandre. Under chattingen ble hun spurt om hva hun syntes om denne hanngorillaen. Koko svarte da 'Fæl. Toalett'.

Tilsynelatende hadde han ikke imponert henne noe særlig da de til slutt møttes.

16 år gamle Kosik skal ha lært seg å snakke. (Foto: Yonhap).16 år gamle Kosik skal ha lært seg å snakke. (Foto: Yonhap).Kilde: The Sun, Viten.com

Personvernpolicy