Denne uken i riksmediene

En tjeneste for deg som har ligget i koma (eller vært opptatt på andre måter).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Andersen oppsummerer nyhetsuken.Andreas Andersen oppsummerer nyhetsuken.

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen. Rettsaker, budsjettsaker og landskampsaker i fotball har gitt redaksjonene mer enn nok å gjøre. Heldigvis har det også blitt litt tid til tant og fjas og trivialiteter. Det er jo tross alt dét folk vil ha.

Her er ukens hovedsaker:

Mandag:

Oppfølgeren til den kjente NOKAS-rettsaken begynte i dag i alle landets tv-kanaler. Og «NOKAS 2 - Tysternes hevn» tegner allerede til å bli en nervepirrende føljetong i tiden som kommer. Hvem tilstår mest og får størst straffereduksjon? Kjell Alrich Schumann leder an i uventede tilståelser etter første dag, mens David Toska er het favoritt til å unngå forvaring. Hvem blir trakasert mest i luftegården av medfanger for å ha brutt den hellige tysteregelen? Hvilken av tv-kanalenes kriminaleksperter klarer i løpet av saken å lansere en karriere som programleder i et politi-/etterforsknings-/krimprogram? Følg med i den spennende fortsettelsen av «NOKAS 2 - Nyhetssjefens redning på en rolig dag i verdens rikeste land.» For øvrig melder Aftenposten at pornobransjen holdes stramt i tøylene av bladkioskkjeden Narvesen. I en ridderlig innsats for å redde samfunnsmoralen på et område der det offentlige rettssystem totalt svikter vanlige folks fintfølelse til fordel for stivbent prinsipprytteri av denne vulgære ytringsfriheten som plutselig er blitt så moderne har Narvesen satt krav om at alle skine blader skal pakkes inn i plast slik at ikke mindreårige og andre sprengkåte folk kan stå midt i en kiosk og bla i et blad - som om bladkiosker var ment for denslags.

Tirsdag:

Dagen da nasjonen ivrig ventet kommunalminister Åslaug Haga tilbake på jobb etter sykemelding ble utsatt. Haga er sykemeldt også denne uken. I fortvilelsens stund kan VG heldigvis bistå med tips til å varme opp huset billigst mulig, mens Dagbladet kan melde at Plasma-skjermer har danket ut LCD-skjermer i en test. Aftenposten melder samtidig at tiden står stille mens hovedstaden bygger lego på Tullinløkka. To tonn hvit lego ble nylig dumpet på plassen som ledd i enda et forsøk på å finne ut hva i himmelens navn man egentlig bør bygge der. I en slående kontrast til arkitektbransjen, som hittil har foreslått det ene mislykkede prosjektet etter det andre, domineres lekeplassen nå av voksne menn. For øvrig torpederte regjeringen det inkluderende arbeidslivet ved å bestemme seg for at arbeidsgiver skal betale 10 prosent av sykelønnen til sykemeldte. Nasjonen kan dermed se frem til en nedgang i sykefraværet og en økning i antallet hjemmeværende, uføretrygdede og arbeidsledige i årene som kommer.

Onsdag:

Tystingen i Nokas-saken går inn i en ny og spennende fase i det en «NOKAS-dømt» avslører i et brev til VG at det finnes en medhjelper i ranet med innsidekunnskap om NOKAS-sentralen som ennå ikke er tatt. Det er altså ikke slutt på overraskende funn i det «hav av fortielse» som VG mener omslutter NOKAS-saken. Dagens Næringsliv kan samtidig melde at ordføreren i Tromsø har tapt en kasse vin på et veddemål med en aksjeanalytiker. Dagbladet kan for øvrig fortelle oss hvem som er Norges verste skravlere, at buskete øyebryn er på moten og at den metroseksuelle mannen ikke er det, igjen.


Torsdag:

Aftenposten kan melde at kronprinsessen takket nei til vin og at dette blant enkelte medier i Tyskland ville være et sikkert tegn på at kronprinsessen er gravid, men at det neppe er grunn til slike spekulasjoner. «Mest sannsynlig gjør hun det fordi hun er på representasjonsoppdrag og derfor veldig ofte velger alkoholfritt,» beroliger Aftenposten og etterlater leseren med den varme gode følelsen av å ha kastet bort noen minutter av livet på en avisartikkel. Forøvrig forsikrer Schibstedfører Tinius Nagell-Erichsen at han ikke har tenkt å spise noen, bare skaffe seg kontroll over bedriften deres og bygge et papiraviskonsern som «er stort nok til å ha fremtiden foran seg», hvilket jo høres ut som en kjempegod grunn for undertegnede til å abonnere på Aftenposten.

Fredag:

Kritikken av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen vil ingen ende ta. Alle er sinte. Noen er fly forbanna. Gerd Liv Valla i LO «ser rødt», men det har hun i og for seg gjort siden hun ble kommunist for flere tiår siden. Dagbladet spør i dag leserne om de ville kjøpt en bruktbil av ministeren. Svaret er nei, ifølge Dagbladet selv. VG har på sin side spurt folket selv hva de synes om endringen i sykelønnsordningen og «Jens slaktes av folket». Vi har altså stadig flere indikasjoner på at regjeringen har gjort noe fornuftig. Spørsmålet er bare nøyaktig hva det er. Dagens Næringsliv bruker samtidig forsiden på å la rigg- og offshoreinvestor Christian Siem fortelle aksjemarkedene at selskapene hans (blant andre) vil gjøre det veldig godt i mange år fremover, noe som gir de tenkende individene på børsen et glassklart kjøpssignal på høyrisikoaksjer i oljesektoren. Men for de fleste av oss er det ingen grunn til bekymring ettersom Dagbladet i dag bidrar med uunnværlige tips til å skrive en god CV.

Neste uke:

Se opp for mer NOKAS-rettsak.

Ha en restituerende helg.

Personvernpolicy