Ny gransking av prinsesse Dianas død

Britene skal granske prinsesse Dianas død på ny. Likskuehøringer under ledelse av en av Storbritannias mest framtredende jurister blir innledet tidlig i 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Storbritannias mest erfarne jurister, Dame Elizabeth Butler-Sloss, skal lede en ny gransking av hva som egentlig skjedde da prinsesse Diana (bildet) døde i 1997. Tidligere har en fransk undersøkelseskommisjon konkludert med at Dianas, elskeren Dodi al-Fayeds og sjåføren Henri Pauls død i en biltunnel i Paris var en ren ulykke. Men Dodis far Mohamed al-Fayed nekter å godta dette. (Foto: John Stilwell, SCANPIX/REUTERS)En av Storbritannias mest erfarne jurister, Dame Elizabeth Butler-Sloss, skal lede en ny gransking av hva som egentlig skjedde da prinsesse Diana (bildet) døde i 1997. Tidligere har en fransk undersøkelseskommisjon konkludert med at Dianas, elskeren Dodi al-Fayeds og sjåføren Henri Pauls død i en biltunnel i Paris var en ren ulykke. Men Dodis far Mohamed al-Fayed nekter å godta dette. (Foto: John Stilwell, SCANPIX/REUTERS)

London (NTB-Reuters-DPA): Høringene skal ledes av den høyt respekterte tidligere dommeren Dame Elizabeth Butler-Sloss, opplyste talsmenn for justismyndighetene i London torsdag. Dame Elizabeth overtar etter den kongelige likskuedommeren Michael Burgess, som trakk seg i juli.

Prinsesse Diana, hennes elsker Dodi al-Fayed og deres sjåfør Henri Paul omkom da bilen deres traff en søyle i en veitunnel i Paris 31. august 1997. Dodis far, den styrtrike forretningsmannen Mohamed al-Fayed, har nektet å godta at dette var en ulykke.

Han har offentlig hevdet at Dodi og Diana ble drept på ordre fra den britiske kongefamilien, som ikke kunne godta at prinsessen hadde en muslimsk elsker. Diana var skilt fra den britiske tronarvingen prins Charles.

Londons tidligere politisjef Lord John Stevens skal med det første legge fram sin rapport om det omstridte dødsfallet. En fransk etterforskning har konkludert med at ulykken skyldtes at sjåfør Henri Paul var påvirket av alkohol og medikamenter. (©NTB)

Personvernpolicy