Andersen så Schumann skyte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars-Erik Andersen (29) fortalte i lagmannsretten onsdag at han så Kjell A. Schumann stå og skyte i Kongsgata under NOKAS-ranet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger (NTB): Andersen forklarte at da han kom ut fra tellesentralen med bager fulle av penger, satte han seg inn i en av fluktbilene og så da Schumann stå å skyte.

- Både jeg og flere andre roper «kom», men han kommer ikke. Vi vurderer hva vi skal gjøre, og til slutt kommer han. Han var helt kritthvit i ansiktet, ser på meg og sier: Dem begynte å skyte, dem begynte å skyte.

Andersen forklarte at Schumann fomlet med å få i gang bilen.

- Jeg sa kjør, kjør. Han kvalte bilen. Vi ble stående, han fiklet og fikk til slutt bilen i gang. Vi krasjer med en annen bil. Alt er kaos. Når vi kjører over plassen, begynner kuleregnet fra politiet å treffe oss fra alle kanter. For å si det helt ærlig, det var et helvete der. Schumann var den eneste som ikke ble beskutt, forklarte Andersen.

På spørsmål fra lagdommer Daniel Lunde sa Andersen at han på dette tidspunktet ikke visste at en politimann var skutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Schumann brøt kriminell kodeks


Under sin forklaring kritiserte Lars-Erik Andersen Schumann og medienes dekning av NOKAS-ranet.

Andersen, som har navngitt Kjell A. Schumann som Arne Sigve Klunglands drapsmann, la ikke fingrene imellom i sin forklaring i Gulating lagmannsrett:

- Media har skrevet at jeg har brutt en kriminell kodeks da jeg fortalte at Schumann skjøt. Jeg mener at det er Schumann som har brutt en kodeks da han skjøt Klungland. Jeg har ikke brutt noen ting - det er bare tullprat fra media, sa Andersen.

(©NTB)