Irans Khatami støtter tostat-løsning i Midtøsten

Iran vil akseptere en palestinsk stat side om side med Israel dersom den valgte Hamas-regjeringen går inn for en slik løsning, sier Irans tidligere president Mohamed Khatami.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekspresident Mohamed Khatami sier Iran vil akseptere en palestinsk stat side om side med Israel dersom den valgte Hamas-regjeringen går inn for en slik løsning.Ekspresident Mohamed Khatami sier Iran vil akseptere en palestinsk stat side om side med Israel dersom den valgte Hamas-regjeringen går inn for en slik løsning.

London (NTB-AFP): - Jeg tror Hamas, som er kommet til makten i demokratisk prosess, er klare til å leve side om side med Israel dersom deres rettigheter blir innfridd og de blir behandlet som en demokratisk stat, sier Khatami i et intervju med Financial Times tirsdag.

- Og det palestinerne mener, blir selvfølgelig respektert av oss, legger han til.

Khatami, som er på besøk i USA, sier Iran ønsker en varig fred i Midtøsten mellom muslimer, jøder og kristne. Den tidligere presidenten blir regnet som en moderat reformist, i motsetning til president Mahmoud Ahmadinejad, som har provosert verdenssamfunnet med blant annet å si at Israel burde «feies av kartet».

Ifølge Khatami har «veggen av mistro» mellom USA og Iran vokst seg høyere under Bush-administrasjonen.

Ekspresidenten advarer samtidig mot en ny krig i regionen. (©NTB)

Personvernpolicy