Ni tatt i Danmark for terrorplaner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dansk politi har pågrepet ni personer som er mistenkt for å ha planlagt terrorhandlinger. De ni ble arrestert i en aksjon i Odense på Fyn, opplyser talsmenn for overvåkingspolitiet PET.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odense (NTB-Ritzau-DPA): Etter lengre tids etterforskning slo dansk politi natt til tirsdag til i Vollsmoseområdet i Odense, meldte nyhetsbyrået Ritzau. Politiets talsmann Troels Ørting Jørgensen opplyser at de ni, som alle er yngre enn 30 år, hadde vært under overvåking i lengre tid.

Under razziaen i Odense fant politiet «materiale og effekter» som ifølge Ørting Jørgensen tyder på at det var gjort forberedelser til en terrorhandling. De arresterte skulle framstilles i forhørsretten senere tirsdag.

Ifølge tyske medier var en av mennene som er pågrepet etter det mislykte forsøket på bombeangrep mot to tyske regionaltog 31. juli, på vei til en islamsk imam i Odense da han ble tatt. Men der er uklart om arrestasjonene i Odense har sammenheng med dette.

De to sakene har neppe noe med hverandre å gjøre, skrev København-avisen Politiken tirsdag. Politiet i Odense ville ifølge Politikens nettsider tirsdag ikke kommentere arrestasjonene i Vollemose.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lavt trusselnivå i Norge

I Norge har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) blitt orientert om dansk politis pågripelse av ni terrormistenkte i Odense i Danmark.

- PST ble orientert av danske myndigheter om pågripelsene. Det kan jeg bekrefte, sier informasjonsmedarbeider Martin Bernsen i PST til NTB.

Bernsen ønsker ikke å kommentere pågripelsene ytterligere, men sier at PST fortløpende vurderer trusselbildet. For øyeblikket er PSTs vurdering at det generelle trusselnivået i Norge er lavt.

Også justisminister Knut Storberget (Ap) bekrefter at Norge har blitt orientert av danske myndigheter. Han opplyser til NTB at PST står i løpende kontakt med sine kolleger i Danmark.

(©NTB)