Rett vest for kronprinsparet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprinsparet ble møtt av strålende vær og begeistrede innbyggere i noen av Norges vestligste øysamfunn da paret innledet et tre dagers besøk i Sogn og Fjordane tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er på besøk i Sogn og Fjordane. På Svanøy besøkte de Norsk Hjortesenter. Foto: Knut Falch/SCANPIX Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er på besøk i Sogn og Fjordane. På Svanøy besøkte de Norsk Hjortesenter. Foto: Knut Falch/SCANPIX

Florø (NTB): Fylkesbesøket startet med en båttur fra Bergen til Norges vestligste bosetting - Bulandet i Askvoll kommune.

De aller fleste av de 450 innbyggerne i Bulandet og naboøya Værlandet hadde møtt frem for å hilse på kronprinsparet. Været viste seg fra sin beste side, de medbrakte paraplyene ble det ikke bruk for under besøket.

De kongelige fikk møte både unge og eldre, og hilste på mange av dem som var møtt fram langs marsjruten fra kaien til Bulandet kapell.

Kronprinsparet reiste videre med båt til Svanøy, et enda mindre øysamfunn som ligger i Flora kommune. Her fikk de en omvisning på Norsk Hjortesenter. Hjortesenteret formidler kunnskap både om oppdrett av hjort og utnyttelse av hjort som viltressurs.

Sammen med senterleder Johan Trygve Solheim fikk kronprinsparet følge fôringen av en stor flokk hjort som holder til på senteret. Mette-Marit utmerket seg med vennlig nærkontakt med dyrene.

Fra Svanøy gikk turen til Florø, der det var lagt opp et omfattende festprogram for kronprinsparet.