Åpen for alle - alltid

Krokodillejeger drept av piggskate

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den australske «krokodillejegeren» Steve Irwin, kjent for sine halsbrekkende naturprogrammer, omkom mandag da han ble stukket i brystet av en piggskate mens han dykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-personligheten Steve Irwin omkom da han ble stukket av en piggskate utenfor kysten av Australia mandag.TV-personligheten Steve Irwin omkom da han ble stukket av en piggskate utenfor kysten av Australia mandag.

Sydney (NTB-Reuters): Irwin (44) gjorde undervannsopptak til en dokumentarfilm utenfor Port Douglas, nordøst i Australia, da ulykken skjedde.

- Steve ble truffet av en piggskate i brystet. Han døde trolig av hjertestans som følge av skadene, sier den lokale dykkeoperatøren Steve Edmondson.

Piggen på halen til den flyndrelignende piggskaten er både giftig og skarp som et barberblad. I situasjoner hvor fisken føler seg truet og ikke har mulighet til å flykte, fyker halen opp med en piskeslag-lignende bevegelse, i et forsøk på å ramme eventuelle angripere.

Ifølge enkelte rapporter om ulykken fikk Irwin piggen tvers gjennom hjertet. Et ambulansehelikopter ble sendt til ulykkesstedet, men da var filmmakeren allerede død, opplyser politiet.

Irwin har laget nesten 50 dokumentarprogrammer som er sendt på TV-kanalen Animal Planet. Han ble kjent for sin uredde opptreden i møte med farlige dyr som krokodiller og giftige slanger, og er kjent for TV-tittere over store deler av verden.

(©NTB)