Blair nekter å si når han går av

Storbritannias statsminister Tony Blair sier han ikke vil gå av på landsmøtet i september. Blair nekter også å gi en dato for sin avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB): Statsministeren kom hjem fra ferie til intense spekulasjoner om hans fremtid som regjeringsleder.

Flere av Blairs partifeller presser ham til å offentliggjøre en dato for når han gir fra seg roret. Oppslutningen om Blair har rast den siste tiden, og mange frykter at Labour-partiet skal miste enda flere velgere dersom Blair tviholder på makten.

I september 2004 kunngjorde Blair at han kom til å sitte en tredje periode helt ut. Og i et intervju med avisa The Times torsdag ber han folk la ham fortsette å gjøre jobben sin.

- Det er absurd at folk som sier vi må stanse denne kontinuerlige spekulasjonen om lederskapet, fortsetter å spekulere om det, sier Blair.

Rikelig med tid


- Det er jeg som jevnlig tar opp dette spørsmålet. Jeg har gjort noe ingen statsminister før meg har gjort. Jeg har sagt jeg ikke kommer til å fortsette og fortsette, og jeg har sagt at jeg vil gi rikelig med tid til min etterfølger, sier Blair.

- Nå synes jeg at det er på tide at folk aksepterer at dette er et rimelig standpunkt og at de lar meg gjøre jobben.

- Dersom det de virkelig er bekymret for er timing, tror jeg de fleste av dere kan se på hva jeg har sagt og trekke konklusjoner fra det, sier statsministeren.

(©NTB)

Personvernpolicy