Millionkrav mot Munch-dømte frafalles

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten vil ikke fremme erstatningskrav mot de to mennene som i mai ble dømt til å betale 750 millioner kroner i erstatning til Oslo kommune for maleriene «Madonna» og «Skrik».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arkivbilde av Edvard Munchs «Skrik». (Arkivfoto: Sidsel de Jong/Svein Andersen / Munch-Museet / SCANPIX)Arkivbilde av Edvard Munchs «Skrik». (Arkivfoto: Sidsel de Jong/Svein Andersen / Munch-Museet / SCANPIX)

Oslo (NTB): Erstatningskravet på 750 millioner kroner vil ikke bli fremmet på nytt i lagmannsretten, det er helt klart, sier statsadvokat Terje Nybøe til NRK.

Petter Tharaldsen (34) og Bjørn Hoen (38) ble dømt til å betale Oslo kommune 750 millioner kroner i erstatning for de unike bildene som ble ranet fra Munch-museet i Oslo søndag 22. august for to år siden.

Ankesaken for de Munch-dømte skal opp i Borgarting lagmannsrett 20. januar neste år.

Under ankesaken vil det stedet trolig bli fremmet krav om erstatning for skadene maleriene er påført. Aftenposten skriver at begge maleriene har skader det kan ta lang tid å rette opp. «Madonna» er påført en flerre og to hull og «Skrik» skal ha blitt påført skade i det ene hjørnet. (©NTB)