Drapstrussel mot Göran Persson

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne er tvangsinnlagt på en psykiatrisk institusjon i Sverige etter at statsminister Göran Persson onsdag mottok en drapstrussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges statsminister Göran Persson ble utsatt for drapstrussler. (Foto: socialdemokraterna.se)Sveriges statsminister Göran Persson ble utsatt for drapstrussler. (Foto: socialdemokraterna.se)

Kalmar (NTB): Persson besøkte onsdag Kalmar sørøst i Sverige, men på grunn av drapstrusselen var det lenge usikkert om besøket kunne gjennomføres, skriver avisa Expressen.

- Det var åpenbart at brevet var skrevet av en psykisk syk person, og vi visste at det fantes en kvinne med sterk antipati mot Göran Persson. Brevet kunne kobles til henne, sier Jan-Erik Pettersson, ansvarlig for politiets oppgaver under statsministerbesøket.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo sørget for at kvinnen ble innlagt på lukket avdeling, ifølge kilder som Expressen har snakket med.

- Det var naturligvis ekstremt viktig at hun ikke lyktes å ta seg fram til stedet hvor Göran Persson befant seg, sier Pettersson til avisa. (©NTB)