Laveste arbeidsledighet i dette århundret

Arbeidsledigheten fortsetter å synke, og utgjør nå 2,7 prosent av arbeidsstyrken. Det er det laveste ledighetsnivået siden 1999.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Totalt var det 65.700 helt arbeidsledige i landet ved utgangen av august. Ledigheten har gått ned med 22.300 personer siden august i fjor, viser de sesongjusterte tallene fra Ny arbeids- og velferdsforvaltning (NAV).

- Det er god vekst i norsk økonomi, og ledigheten viser fortsatt sterk nedgang. Jeg er særlig glad for at også tallet på registrerte yrkeshemmede nå faller, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) i en kommentar til Arbeids- og velferdsetatens ledighetstall for august.

Han mener den lave ledigheten gir meget gode muligheter for arbeidssøkerne til å finne jobb.

- Også grupper som har problemer med å få fotfeste på arbeidsmarkedet har nå bedre muligheter enn på lenge, sier arbeids- og inkluderingsministeren.

Aktiviteten i Nordsjøen og på boligmarkedet har gitt mange nye jobber. Også i offentlig sektor er etterspørselen etter arbeidskraft stor.

Ledigheten er lavest i Oppland, Rogaland og Sogn og Fjordane. Flest arbeidsledige finner vi i Finnmark, Nordland og Oslo. (©NTB)

Historisk lav ledighet. (Foto: Scanpix.)Historisk lav ledighet. (Foto: Scanpix.)


Personvernpolicy