Fra mat til bæsj

Hvor lang tid tar det før mat blir bæsj?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veien fra munn til rompe er både lang og omstendelig. Jeg snakker om mat. Og om bæsj. Og om fordøyelse.

For jeg fikk nemlig følgende spørsmål fra Therese:
«Hvor lang tid går det fra man spiser noe før det kommer ut igjen?»

Fordøyelsen starter allerede i munnen, og ... æsj, jeg går rett på sak: Det tar 15 timer. Noen ganger mer.

Denne artikkelen inngår i artikkelserien «Stein hjelper deg» . Jeg hjelper deg med livets små og store mysterier. Lurer du på hvorfor solen er gul eller hvorfor i all verden sjiraffen har så usannsynlig lang hals, er «Stein hjelper deg» redningen. Det finnes ikke dumme spørsmål. Intet spørsmål er for stort, og intet spørsmål er for lite.

Lurer du på noe? Vel, send meg spørsmålet, så skal jeg se hva jeg finner ut. Jeg kan ikke love at alle får svar, men jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å svare på epost. Send gjerne med et bilde som jeg kan ta med i artikkelen.

Personvernpolicy