Mener Londons kollektivnett er verdens beste

London har verdens beste kollektivtransport, mener utenlandske turister som har deltatt i en meningsmåling på internett. Mange av den britiske hovedstadens egne innbyggere er nok uenige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-Reuters-AFP): Hver fjerde deltaker i meningsmålingen som ble arrangert av reiserådgiverne på nettstedet TripAdvisor, satte London øverst på sin liste over gode kollektivbyer. På de neste plassene fulgte New York, med 16 prosent av stemmene, og Paris med 12 prosent.

Togsett fra det britiske selskapet South West Trains passerer den travle stasjonen Clapham Junction sørvest i London. Passasjerene om bord i disse togene var heldige, for store deler av forstadstrafikken på jernbanene rundt den britiske hovedstaden sto stille på grunn av en streik tirsdag. Likevel mener deltakere i en stor undersøkelse på internett at London har verdens beste kollektivtransport (Foto: Steephen Hird, SCANPIX/REUTERS).Togsett fra det britiske selskapet South West Trains passerer den travle stasjonen Clapham Junction sørvest i London. Passasjerene om bord i disse togene var heldige, for store deler av forstadstrafikken på jernbanene rundt den britiske hovedstaden sto stille på grunn av en streik tirsdag. Likevel mener deltakere i en stor undersøkelse på internett at London har verdens beste kollektivtransport (Foto: Steephen Hird, SCANPIX/REUTERS).

Los Angeles havnet helt nederst på listen, viser resultatene som ble lagt fram tirsdag, London kan på sin side glede seg over at byen ikke bare har de beste bussene og den beste undergrunnsbanen, men også de beste drosjesjåførene - etter turistenes mening.

Folk som må bo i byen år ut og år inn, klager over nærmest daglige forsinkelser og avganger som innstilles. Tirsdag, samme dag som TripAdvisor-målingen ble kjent, sto togene i lokaltrafikken sørvest for byen stille på grunn av streik.

Rundt 900 lokførere la ned arbeidet i protest mot at arbeidsgiverne ikke vil betale for drosjetransport hjem for folk som jobber på sen kveldstid eller natt. Mange londonere frykter kaos i transportapparatet, når byen skal arrangere sommer-OL i 2012.

(©NTB)

Personvernpolicy