Mye å gå på

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kreativ kar med ikke helt engasjerende debut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk-amerikaneren Shaun Bartlett har de siste årene beveget seg mellom flere ulike sjangre, og ledet an i band der både hardcore, funk og elektronika var oppskriften. Men mest fokus har likevel blitt lagt på arbeidet med solodebuten «Sometimes Divided». Platen representerer i alle fall en solid overgang fra de fleste av hans tidligere prosjekter.

Radiovennlig


Nå spiller Bartlett myk og avdempet poprock i samarbeid med de tre musikerne i bandet «Days Like This». Du har kanskje allerede hørt førstesingelen «Bahrain» spinne på en radio nær deg. Den kan i alle fall sees som representativ for den resterende delen av platen; en semi-akustisk sak med lystbetonte harmonier. Rundt dem ligger Bartlett med en stemme som har likheter med uttrykkene til Adam Duritz (Counting Crows), Chris Martin (Coldplay) og i visse tilfeller kanskje også Conor Oberst (Bright Eyes).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vokalmessig legger han seg både høyt og lavt i terrenget, men det er aldri tvil om at stemmen skal være den viktigste komponenten i lydbildet.

Mannen har for så vidt en ganske sterk stemme også.

Men dessverre kjennes makelige «Bahrain» ut som det nærmeste Bartlett klarer å komme en hitlåt på albumet. Ikke slik å forstå at en plate nødvendigvis trenger å renne over av opplagte hits, men de har i det minste egenskapen å binde albumet litt sammen - gi det en litt klarere signatur, for å si det sånn.

Trøttende


Dessverre blir denne signaturløsheten noe som preger musikken her, selv om det selvsagt skal påpekes at bandet er habilt velspillende og melodiene på langt nær føles avskrekkende. Det er likevel ikke altfor mange ganger jeg våkner opp av den halvtrøtte dvalen sangene på platens midtre del påfører meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«

Sometimes Divided»

kan helt sikkert være en nytelse i selskap mellom et kjærestepar og en flaske vin.

Lyd og produksjonsmessige kvaliteter, samt relativt gjennomarbeidede tekster, gjør også at det hele kjennest både intimt, nært og personlig, men jeg har likevel vansker med å bli totalt bergtatt av denne pakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangler farge


Kanskje kunne det vært på tide å la noen ideer fra hans elektroniske samarbeid med Magnus Utheim Anderssen (Mua & Shaun) friskes opp igjen. Etterlyses gjør i alle fall noen elementer i sangene som kunne vært med på å gi flere av de mest anonyme mer rødfarge i kinnene.

Liker du Shaun Bartlett er det godt mulig du også kan like:

- Counting Crows

- Sting

- Dave Matthews Band

For forløpig holder det altså ikke helt inn til mål. «Sometimes Divided» er riktignok en helt grei og ufarlig utgivelse som viser en artist med en relativt sterk stemme, men der de riktige melodiene til å backe den opp blir altfor fraværende.


Kommer nok sterkere tilbake


Shaun Bartlett er uten tvil en hardtarbeidende og kreativ musiker som ikke er redd for å forsøke seg på nye musikalske jaktmarker. Jeg føler meg derfor rimelig sikker på at han vil komme tilbake med et mer helhetlig produkt ved en senere anledning. Uansett om dette skulle bli som soloartist eller sammen med andre.

Låter:

Bahrain
Just Like You
Days Like This
Over And Over
Covered In Horizons
Feathers In Rain
Broken Medicine
Unleash
Within Range
King Of Cupid
Dragonfly
Everyday Of The Week
Looking Pre

Hjemmeside:

Shaun Bartlett

Mer i Magasinet Neste Klikk:

Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser