Bortført jente funnet etter åtte år

Østerrikske myndigheter DNA-tester nå jenta som sier hun er blitt holdt innesperret i en garasje i åtte år, for å finne ut om det er den samme jenta som forsvant på vei til skolen i 1998.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen under teppet hevder hun er 18 år gamle Natascha Kampusch, som forsvant i Østerrike for åtte år siden (Foto: REUTERS/Stamberg/SCANPIX)Kvinnen under teppet hevder hun er 18 år gamle Natascha Kampusch, som forsvant i Østerrike for åtte år siden (Foto: REUTERS/Stamberg/SCANPIX)

Wien (NTB): Kvinnen sier hun er Natasha Kampusch, som forsvant i 1998. Forsvinningen utløste en massiv leteaksjon og sjokkerte et helt Østerrike. Jenta var da 10 år gammel.

Onsdag skal hun ha greid å rømme fra mannen som skal ha holdt henne innesperret, enten i en garasje eller i kjelleren i mannens hus. Etterforskere sier de er ganske sikre på at kvinnen virkelig er Kampusch. Blant annet er Kampuschs pass funnet på stedet hun ble holdt innesperret. Politiet venter fortsatt på resultatet av DNA-prøvene.

Den 44-årige mannen som er mistenkt for bortføringen tok onsdag sitt eget liv, skriver BBCNews. 44-åringen skal ha rast av gårde i sin røde sportsbil etter at jenta hadde klart å rømme og senere ha kastet seg foran et ekspresstog i Wien, har politiet opplyst til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Onsdag banket den nå 18 år gamle kvinnen på døren til et bolighus i landsbyen Strasshof, i utkanten av Wien, og fortalte at hun hadde rømt fra en mann som hadde holdt henne fanget i nabolaget.

Til politiet fortalte hun hvordan mannen hadde holdt henne innesperret i en spesialbygd garasje, men sa at hun av og til hadde gått turer sammen med ham.

Hun har hatt tilgang til radio og fjernsyn og fikk også lov til å lese aviser og bøker, fortalte hun. (©NTB)

Personvernpolicy