SV krever miljøløft

Sosialistisk Venstreparti krever et stort løft for naturvern i Norge, og vil gjøre dette til budsjettvinner for neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Bjørn Sigurdsøn/Statsministerens kontor)(Foto: Bjørn Sigurdsøn/Statsministerens kontor)

Oslo (NTB): Tirsdag hadde SVs stortingsgruppe et nesten fire timer langt møte med finansminister Kristin Halvorsen (SV) for å fremme sine endelige krav til statsbudsjettet for neste år.

I forkant av møtet opplyste finanspolitisk talsmann Heikki Holmås at partiet kjemper hardt for at fire hovedsaker skal bli budsjettvinnere, skriver Aftenposten.

- Økt innsats innen miljøvern, fattigdomsbekjempelse, skole og internasjonal solidaritet er våre hovedkrav, sa han.

Norge lovet under FNs store Johannesburg-konferanse i 2002 å stanse utryddelsen av arter innen 2010. Dette står også i Soria Moria-erklæringen. Flere andre land, blant annet Sverige, har lovet det samme.

I 2003 var Sveriges miljøbudsjett på 3,3 milliarder kroner, mot Norges på 2,8 milliarder kroner. Siden da har Sverige funnet ut at dette er altfor lite til å oppfylle FN-løftet. Derfor har nå Sverige øket sitt miljøbudsjett til 7,9 milliarder kroner. Norges miljøbudsjett er nå på 3,3 milliarder kroner.

SVs miljøpolitiske talskvinne Heidi Sørensen sier det er viktig med et stort løft for å nå målet. Hun mener Norge må la seg inspirere av svenskene, ved å øke budsjettet og se på resultatene som Sveriges satsing har gitt. (©NTB)

Personvernpolicy