Sp vil gi lønn til ulve- og bjørnejegere

Senterpartiet foreslår å gi lønn til rovdyrjegere, og vil ta saken opp i Stortinget i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Berit Keilen / Scanpix)(Foto: Berit Keilen / Scanpix)

Oslo (NTB): Sps stortingsrepresentant Inger Enger fra Oppland regner med bred støtte i regjeringen. Hun vil ha lønn til lokale jegerlag som må bruke store ressurser på å felle rovdyr som myndighetene har gitt fellingsløyve på.

- En slik jegerlønn er også en direkte oppfølging av Soria Moria-erklæringen. I det minste er dette ett av flere mulige virkemidler, sier Enger til Nationen.

Hun viser til at de tre regjeringspartiene er enige om konfliktdempende tiltak i rovdyrforvaltningen, og at det skal legges til rette for raske og effektive uttak av rovdyr som angriper husdyr. Lønn til lokale rovdyrjegere er helt nødvendig for å nå disse målene, mener hun. (©NTB)

Personvernpolicy