Stoltenberg vil ha flere kvinner i oljesektoren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) oppfordrer oljeindustrien til å rekruttere flere kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: Bjørn Sigurdsøn/Statsministerens kontor)(Foto: Bjørn Sigurdsøn/Statsministerens kontor)

Oslo (NTB): Bare én av fem ansatte i oljebransjen er kvinne i dag. Andelen har knapt økt de siste ti årene. Stoltenberg ber nå oljeindustrien om å skjerpe seg.

- Det er gjort en for dårlig innsats fra oljebransjens side. Jeg vil utfordre industrien til å forsterke innsatsen for å få flere kvinner og kvinnelige ledere inn i bransjen, sier statsministeren til Aftenposten.

Han mener bransjen selv trenger arbeidskraften.

- Det handler dels om likestilling, men også om industripolitikk. Vi mangler arbeidskraft i Norge. Oljeindustrien kan ikke begrense seg til bare å rekruttere i den ene halvdelen av befolkningen. Oljeindustrien har i altfor liten grad greid å nyttiggjøre seg den ressursen kvinnene utgjør i arbeidslivet, sier Stoltenberg.

Han mener det er viktig å bryte tradisjoner og innarbeidede vaner. I 1996 var andelen kvinner i oljesektoren 16 prosent. Nå er den 20 prosent.

15 prosent av lederne i oljeindustrien er kvinner, mens 11 prosent er toppledere. Kun 8 prosent av bedriftene har gjennomført en tiltaksplan for å rekruttere flere kvinner til lederstillinger, ifølge undersøkelsen «Kvinner og menns representasjon og innflytelse i olje- og energisektoren». (©NTB)