Se og Hør betalte Hagen for reportasje

Artikkelen fortsetter under annonsen

For et hjemme-hos-intervju på Bestum i Oslo fikk Carl I. Hagen i 2003 et større pengebeløp fra Se og Hør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: stortinget.no)(Foto: stortinget.no)

Hagen innrømmer dette overfor NA24 Propaganda, etter at han først nektet å kommentere saken. Etter å ha avslått et intervju med Se og Hør lenge, ombestemte Hagen seg.

«På det tidspunkt hvor vi hadde bestemt oss for å selge og kjøpe et annet sted å bo, mottok vi et godt tilbud fra Se og Hør om en slik reportasje som kunne virke positivt for våre salgsmuligheter, inkludert at vi fikk et honorar som var vanlig for Se og Hør å betale ulike grupper av «kjendiser» for slike reportasjer. Etter grundig overveielse valgte vi å takke ja til tilbudet, og det ble en meget god og hyggelig presentasjon av vår eiendom på Bestum,» uttaler Carl I. Hagen.

I forkant av uttalelsen hadde NA24 Propaganda kontaktet generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet sentralt og konfrontert ham med opplysninger om en økonomisk avtale mellom Se og Hør og Carl I. Hagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Generalsekretær i Presseforbundet, Per Edgar Kokkvold, har aldri hørt om noe lignende og er svært overrasket.

- Våre politikere er i en helt spesiell stilling. De er folkevalgte, de har et tillitsoppdrag, de er folkets tjenere. Som sådan bør de etter min oppfatning primært stille opp gratis for mediene, sier Kokkvold. (©NTB)