Ønsker miljøvennlig energi

Ni av ti nordmenn ønsker en økt satsing på miljøvennlige energikilder, samtidig tror mange at gasskraft er nødvendig for å hindre kraftkrise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbygging av fornybare energikilder som bølgekraft og solenergi (91 prosent), energisparing/enøk (91 prosent) og opprusting av eksisterende vannkraftverk (85 prosent) får bred støtte i befolkningen. Dette går frem av en undersøkelse Norstat har gjennomført for Alstom.

Et flertall er likevel positive til utbygging av gasskraft. 46 prosent er positive til bygging av gasskraftverk, mot 28 prosent som er negative.

Og når det gjelder hvilket tiltak folk tror vil ha størst effekt for å unngå kraftkrise i Norge kommer utbygging av gasskraftverk (22 prosent) best ut, etterfulgt av utbygging av nye vannkraftverk (17 prosent) og opprusting av eksisterende vannkraftverk (16 prosent).

Undersøkelsen viser at menn generelt er mer positive enn kvinner til tiltak for å øke kraftproduksjonen, med unntak av vindkraft. Menn og de bosatt i Midt-Norge har mest tro på utbygging av gasskraftverk som virkemiddel for å sikre nok kraft.

Alstom er leverandør av renseanlegg og utstyr til energiverk og prosessindustri. Undersøkelsen er foretatt blant et representativt utvalg av befolkningen og har 1000 respondenter.

Personvernpolicy