Ingen streik for butikkansatte

Handel og Kontor og NHO ble fem timer på overtid enige om meklingen for butikkansatte i blant annet bakerier, gullsmeder og renserier. Dermed blir det ingen streik fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB): - Vi ble enige om et resultat i femtida. Enigheten dreier seg vesentlig om økonomi, og vi er sånn passelig tilfredse, sier informasjonssekretær i Handel og Kontor, Ove Magnus Halkjær, til NTB.

Avtalen som er forhandlet fram gir opp til 1.100 kroner mer i måneden for de av medlemmene som får mest i oppgjøret, men Halkjær understreker at det fortsatt er en del å gå på før disse medlemsgruppene kan sammenlignes med andre butikkansatte.

Ansatte i for eksempel bakerier og gullsmedutsalg får opptil ti kroner mindre i timen enn andre butikkansatte som HK organiserer. Enigheten som ble oppnådd i forhandlingene natt til fredag innebærer en timelønnsøkning på opptil 6,50 kroner for dem som får mest.

Meklingen startet onsdag 16. august, mange og lange sommeruker etter bruddet i de ordinære forhandlingene 1. juni. Den gang sto partene langt fra hverandre.

(©NTB)

Personvernpolicy