Meny

Ingen streik for butikkansatte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handel og Kontor og NHO ble fem timer på overtid enige om meklingen for butikkansatte i blant annet bakerier, gullsmeder og renserier. Dermed blir det ingen streik fredag.


Oslo (NTB): - Vi ble enige om et resultat i femtida. Enigheten dreier seg vesentlig om økonomi, og vi er sånn passelig tilfredse, sier informasjonssekretær i Handel og Kontor, Ove Magnus Halkjær, til NTB.

Avtalen som er forhandlet fram gir opp til 1.100 kroner mer i måneden for de av medlemmene som får mest i oppgjøret, men Halkjær understreker at det fortsatt er en del å gå på før disse medlemsgruppene kan sammenlignes med andre butikkansatte.

Ansatte i for eksempel bakerier og gullsmedutsalg får opptil ti kroner mindre i timen enn andre butikkansatte som HK organiserer. Enigheten som ble oppnådd i forhandlingene natt til fredag innebærer en timelønnsøkning på opptil 6,50 kroner for dem som får mest.

Meklingen startet onsdag 16. august, mange og lange sommeruker etter bruddet i de ordinære forhandlingene 1. juni. Den gang sto partene langt fra hverandre.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus