Meny

- Bush er søppel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias frittalende visestatsminister John Prescott oppsummerer sitt syn på Bush-regjeringen Midtøsten-politikk i ett ord: Søppel.

London (NTB): Karakteristikken av den amerikanske presidentens politikk kom på et privat møte Prescott hadde med parlamentsmedlemmer fra Labour tirsdag, skriver avisa The Independent.

Avisa slår opp saken over hele førstesida torsdag, under tittelen «Bush is crap, says Prescott».

Visestatsministerens bemerkninger kan skape enkelte diplomatiske forviklinger, men de vil helt sikkert glede arbeiderpartimedlemmer som er frustrerte over statsminister Tony Blairs sterke støtte til Bush, oppsummerer The Independent.

Karakteristikken «søppel» om Bush-regjeringens politikk kom i forbindelse med en diskusjon om det havarerte veikartet for fred i Midtøsten, forteller Harry Cohen, et av parlamentsmedlemmene som var til stede på møtet. Prescott sa at den eneste grunnen til at han hadde støttet krigen mot Irak var at USA hadde lovet å drive gjennom veikartet for fred, men at Bush hadde vært «crap» i det spørsmålet.

- Vi lo. Deretter snudde Prescott seg til en sekretær og ba om at uttalelsen ikke ble notert ned, sier Cohen til The Independent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus