Meny

SV bryter skolematløfte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under valgkampen for ett år siden lanserte SV løftet om gratis, varmt måltid til alle skolebarn. Nå vil partiet legge forslaget på hylla til fordel for flere lærere.

Under regjeringsforhandlingene skrumpet måltidet inn til et løfte om å innføre en ordning med frukt og grønt. Men heller ikke dette vil elevene som i disse dager starter skoleåret se noe til. For skolematløftet må vike for viktige ting i skolen, skriver Nationen.

- Vi må få på plass flere lærere og øke timeantallet. Det er det viktigste i grunnskolen. Skolematen stiller etter det i prioritering. La meg si at jeg regner med at det kommer noe om innføring av frukt og grønt i skolen, men å gå noe særlig videre, vil bli vanskelig å få til, sier Rolf Reikvam, SVs talsmann for skolepolitikk.

Rett før sommerferien la en arbeidsgruppe fram en rapport som viste at skolemat hadde mange positive følger. Forkjemperne for skolemat reagerer nå sterkt på utspillet fra Reikvam.

- Det er helt ufattelig. Nå har nettopp rapporten kommet, og den konkluderer med at det er en helsemessig gevinst ved skolemat, sier Liselotte Bjelke, daglig leder i stiftelsen Skolematens Venner. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus