Libanons hær rykker inn i Sør-Libanon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Libanesiske soldater har krysset Litani-elva på vei til stillinger i Sør-Libanon, som de siste årene har vært kontrollert av Hizbollah.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyktninger har allerede begynt å vende tilbake til krigsherjede Sør-Libanon, som denne mannen i landsbyen Marjayoun. Nå rykker Libanons hær inn i Sør-Libanon, som til nå har vært kontrollert av Hizbollah. Foto: REUTERS/Karamallah Daher/ SCANPIXFlyktninger har allerede begynt å vende tilbake til krigsherjede Sør-Libanon, som denne mannen i landsbyen Marjayoun. Nå rykker Libanons hær inn i Sør-Libanon, som til nå har vært kontrollert av Hizbollah. Foto: REUTERS/Karamallah Daher/ SCANPIX

Beirut (NTB-DPA-Reuters): Lastebiler, pansrede personellkjøretøyer og jeeper krysset elva over Khardalibrua i femtida torsdag morgen, rapporterer en korrespondent fra Reuters.

Litani-elva ligger om lag 20 kilometer nord for grensa mellom Libanon og Israel. Området sør for elva har tradisjonelt vært en bastion for Hizbollah.

Sammen med en FN-styrke på opp til 15.000 mann skal de libanesiske soldatene ta kontroll over Sør-Libanon, og hindre at Hizbollah skyter raketter mot Israel.

Libanesiske soldater jobbet på spreng onsdag kveld og natt til torsdag med provisoriske reparasjoner av bruer og veier som ble ødelagt av israelsk bombardement, for å få fram utstyr og soldater.

Det er første gang på flere tiår at den libanesiske hæren skal utplasseres langs grensa til Israel, hvor Hizbollah har hatt kontroll de siste årene. I første omgang er det snakk om 2.000 soldater som rykker inn med støtte fra stridsvogner og pansrede kjøretøy, opplyste en høytstående offiser onsdag kveld.