Meny

Fant 10 tonn kakaosmør på jordet sitt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et uvanlig syn som møtte bonde Jon Henning Gjerde torsdag morgen. Ti tonn kakaosmør hadde rent ut og dekket jordet hans.

Årsaken var et teknisk problem ved Minde sjokoladefabrikk utenfor Bergen. Trolig var det en lekk ventil som førte til at kakaomassen rant ut, tettet røret og så presset seg vei ut på jordet.

All kakaomassen til tross, det minnet lite om en scene fra «Charlie og sjokoladefabrikken»:

- Det så mest ut som en hvit isbre utover en grønn mark, sier Gjerde til Neste Klikk.

- Det luktet ikke så mye, det er jo kakaofettet som har lekket ut. Bare hvis man står veldig nært lukter det litt som hvit sjokolade, forklarer bonden videre.

Kakaosmørets smeltepunkt er 35 grader. Og fordi det var langt fra så varmt i Bergen torsdag morgen, størknet den klebrige massen til en hard «kakaoisbre» på jordet, der det egentlig skulle ha beitet sauer.

- Jeg hadde ikke flyttet sauene opp på det beitet, så det var ikke noe fare med dem, forklarer Gjerde og legger til at han alt i alt ikke berøres noe særlig av hendelsen.

- Jeg synes mest synd på de som skal rydde ut av kloakksystemet, sier han.

Kakaosmøret hadde nemlig funnet veien ned i kloakksystemet som nå er fullt av massen og helt tett.

- Det er noen hundre meter med kloakksøl her og kommunen jobber med å åpne systemet nå, avslutter Gjerde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus