Yngstemann er morsomst

Barn med eldre søsken er ikke bare mer oppviglerske og eventyrlystne. Nå mener forskerne at de også er morsommere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Neida, det er ingen spøk: Yngstemann i søskenflokken er morsommere enn sine eldre søsken. Det mener i hvert fall engelske forskere som har bedt 1000 tilfeldige om å beskrive sin egen evne til å få folk til å le.

Resultatet må sies å være nedslående lesning for de førstefødte. Mer enn halvparten av de yngre søsknene svarte nemlig at de syntes det var lett å være morsom. Bare en tredjedel av de førstefødte ga samme svar.

Rowan Atkinsom (her i rollen som Mr Bean) er yngst i sin søskenflokk. Ifølge forskerne er han trolig også den morsomste. (Foto: pressebilde).Rowan Atkinsom (her i rollen som Mr Bean) er yngst i sin søskenflokk. Ifølge forskerne er han trolig også den morsomste. (Foto: pressebilde).

Den britiske psykologen Richard Wiseman som ledet undersøkelsen, sa at en mulig forklaring for denne forskjellen var at unge søsken var nødt til å kjempe for foreldrenes oppmerksomhet. Dette kan forme personligheten og gjøre seg gjeldende også i voksen alder.

- Intet gjør meg mer tilfreds enn å kunne konstatere at jeg her så til de grader bekrefter forskernes teori, sier komiker Atle Antonsen når han får høre om forskernes konklusjon.

Ikke bare er Antonsen yngst i tv-serien «Tre brødrene som ikke er brødre». Han er også yngstemann i sin egen søskenflokk.

- Jeg er yngst av tre og attpåklædd i tillegg. Men hva gjelder meg kontra Bård og Harald mener jeg å huske at de var relativt artige også før jeg ble tatt inn i folden. Enkelte vil sikkert også si artigere ...

Blant andre kjente komikere som er yngst i søskenflokken finner vi for eksempel Ricky Gervais (The Office) og skuespiller Rowan Atkinson.

Tidligere undersøkelser har konkludert med at yngre søsken også har større anlegg for å bli risikotakere, mens eldre søsken gjerne oppleves som mer seriøse.

Men om førstefødte også kan være morsomme, har Atle Antonsen følgende å si:

- Vel, unntaksvis kan det jo skje at enkelte av de eldste kan levere varene.

- Men det er sjelden. Ytterst sjelden.

Kilde: stuff.co.nz

Synes du konklusjonen stemmer? Skriv inn din mening i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy