Meny

Norge Rundt i lokalpressen (7)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diskusjon om servicen i Alta, endene på Stord liker mat og Vesterålens første kondomeri håper folk vil komme.


Det finnes mange gullkorn i lokalpressen som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her er noen eksempler fra uken som gikk.

Vesterålens første kondomeri håper folk vil komme. (Faksimile fra vol.no).Vesterålens første kondomeri håper folk vil komme. (Faksimile fra vol.no).

Åpner

første kondomeri i Vesterålen


Vesterålen har fått sitt første kondomeri. Butikken med de seksuelle hjelpemidlene ligger for seg selv, midt i Sortland sentrum, rett over gata fra byparken. Det vises med andre ord ganske godt hvem som besøker butikken, men innehaverne Tommy og Marita, som ikke er kjærester altså, håper likevel at folk vil komme.

- Samfunnet har jo forandret seg radikalt, og blitt mye mer åpent og frigjort de siste årene. Det gjelder nok Vesterålen også, sier Tommy og Marita til nettavisen Vesterålen Online, som ironisk nok også har fått med seg nyheten om at folketallet i alle Vesterålskommunene har gått ned.

- Alta er god på service

I Alta diskuterer de servicen hos byens bedrifter. Etter at en finnsnesmann nylig var innom har Alta-bedriftene fått mye pepper. Det var i mandagens Altaposten at Cato Hallangen fra Finnsnes fortalte om alle problemene han møtte ved bensinstasjoner og bilverksted da han fikk problemer med bilen i Finnmarksbyen. Men i dag skriver Altaposten at finnmarkingene føler at pepperen fra Hallangen er ufortjent. - Jeg har selv vært mye inne i Alta og alltid opplevd topp service, uttaler Jan Erik Jensen fra Øksfjord.

- Jeg og sønnen min kjøpte en motorsykkel hos TK Motor i helga. De åpnet butikken etter stengetid, klargjorde sykkelen på søndag og ordnet alt før vi kjørte hjem til Øksfjord. Helt fantastisk, mener Jensen.


Endene på Stord er som ender flest. (Faksimile fra innsida.no).Endene på Stord er som ender flest. (Faksimile fra innsida.no).

God matsommar til ende(ne)


Det kommer en tid der det er godt å høre at endene i gjestehavna i Leirvik oppfører seg som ender flest. Ifølge nettmagasinet innsida.no har 40 - 50 ender holdt til i gjestehavna gjennom sommeren. Det har resultert i store mengder brødsmuler og andre godbiter til de sultne gjestene i havna. Da Innsida sin utegående reporter stoppet opp for å ta bilde av endene, tverrvendte de alle sammen og kom i mot i håp om å få knabbe til seg en brødbit eller to.

Supperådet


Lørdag klokken 14.30 avgjøres det hvem som lager Vestlandes beste fiskesuppe. Det skriver Haugesunds Avis i dag. Men tror du det er barnemat å kåre den beste suppa, må du tro om igjen. For oppskriftene har ramlet inn fra hele distriktet, og det er mange suppetallerkener juryen må til bunns i før vinneren blir kåret.

- Viktigst av alt for en god suppe er skikkelige råvarer, og at den er laget med kjærlighet, forteller en av dommerne Finn Lothe. Og hvem som blir Vestlandsmester i suppe avgjøres altså førstkommende lørdag i Torgbakken i Haugesund. Da serveres det også smaksprøver av suppa.

Norges lydigste hund kommer fra Sandeid. (Faksimile fra grannar.no).Norges lydigste hund kommer fra Sandeid. (Faksimile fra grannar.no).

Er

best i Norge


Synnøve Matre fra Sandeid har den lydigste hunden i Norge, skriver Grannar.no på sin forside. I helgen vant trettiseksåringen og hunden hennes Copper (4) NM i lydighet.
- Det viktigste er at hunden finner glede i å jobbe. Det er også viktig at han får mye påskjønning og ros. I tillegg må han være mentalt sterk, og ikke være nervøs og skvetten, uttaler Matre til Grannar.no.

Av de 15 finalistene var 14 av hundene av rasen border collie. Men det var golden retrieveren Copper som var den lydigste av dem alle, og som tok med seg NM-pokalen hjem. Nå sikter de to sandeidbuane mot VM i lydighet i Polen 11.-12. november. Og vi i Neste Klikk ønsker lykke til.

---

Har du tips om en god historie fra din lokalavis. Send inn til magred@startsiden.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus