Meny

Israel vil ut - FN inn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN håper en fortropp på rundt 3.500 soldater kan være på plass i Sør-Libanon innen to uker. Israel vil ut raskere enn tidligere planlagt.


Israelske soldater skal ut av Sør-Libanon raskere enn tidligere planlagt. FN håper å ha en fortropp på 3.500 soldater klar i løpet av to uker. Foto: REUTERS/Dan Bronfeld, Israels hær/SCANPIXIsraelske soldater skal ut av Sør-Libanon raskere enn tidligere planlagt. FN håper å ha en fortropp på 3.500 soldater klar i løpet av to uker. Foto: REUTERS/Dan Bronfeld, Israels hær/SCANPIX

New York (NTB-AFP-Reuters): - Vi ønsker 3.000 til 3.500 soldater på plass i løpet at ti dager til to uker, for å stabilisere våpenstillstanden, sier Hedi Annabi, FNs visegeneralsekretær for fredsbevarende operasjoner.

- De første skrittene kan bli tatt fort dersom det er politisk vilje til det, legger han til.

I løpet av ti dager regner Israel med å ha trukket ut alle sine soldater, ifølge den israelske forsvarssjefen Dan Halutz. Den raske retretten skyldes frykt for at soldatene blir lettere mål for angrep fra Hizbollah-militsen jo lenger de oppholder seg i Libanon.

Dermed må FN raskere inn enn tidligere antatt, men de viktige spørsmålene om hvordan den nye styrken skal se ut, hvem som skal bidra og med hvor mye, gjenstår fortsatt. Kilder i FN sier de frykter at medlemslandene ikke greier å stable på bena en stor nok styrke i tide.

Frankrike skal trolig lede styrken. Flere land har sagt seg interesserte i å bidra med soldater, men venter på at Frankrike skal ta første skritt. Og Frankrike nøler, før de vet at andre vil følge etter, oppsummerer en FN-kilde.

(©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus