Meny

Lett å få jobb for akademikere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere akademikere går rett ut i jobb etter endt utdanning. Også etterspørselen etter BI-studenter er på vei opp.

Oslo (NTB): Det er handelshøyskolen BIs arbeidsmarkedsundersøkelse for 2006 og ferske tall fra Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV) som viser at stadig flere studenter går ut i relevant jobb, skriver Universitas.

Hele 91 prosent av kullet som ble uteksaminert ved BI sommeren 2005 var i jobb da undersøkelsen ble utført i januar. Samtidig viser tallene fra NAV at kun 1,9 prosent av landets akademikere var helt uten jobb i juli, en nedgang på hele 20 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Hovedgrunnen til at arbeidsledigheten blant akademikere går ned er ifølge NAV at landet de siste tre årene har hatt oppsving i økonomien. Dette har ført til økt etterspørsel av arbeidskraft både hos offentlige arbeidsgivere og private bedrifter. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus