Meny

Vannmangel et globalt problem

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også rike land står overfor økende vannmangel, advarer Verdens Villmarksfond (WWF) i en ny rapport.

(Foto: http://flickr.com/photos/whatknot/64742991/)(Foto: http://flickr.com/photos/whatknot/64742991/)

Ifølge rapporten fører en kombinasjon av klimaendringer og dårlig forvaltning av ressurser til vannmangel i selv de mest utviklede landene, skriver BBC.

WWF oppfordrer til en global innskjerping og ber de rike landene om å gå foran som gode eksempler, ved å reparere eldre vannanlegg og ta grep for å minske forurensingen.

Rapporten, som kommer en snau uke før World Water Week arrangeres i Stockholm, poengterer at god økonomi ikke automatisk betyr tilgang på store mengder vann.

WWF viser til at noen av verdens rikeste byer, som Houston og Sydney, bruker mer vann enn det som etterfylles. Mens lekkasjer ved gamle anlegg fører til veldig stor sløsing av vann i London.

Rapporten konkluderer med at selv om penger ikke beskytter mot klimaendringer, kan de investeres i forebyggende tiltak, og WWF oppfordrer til et internasjonalt samarbeid, fordi vann er noe ingen kan klare seg uten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus