Meny

Juksejournalist slipper rettssak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftonbladet kommer likevel ikke til å stevne journalist Bjørn Benkow, etter at han tidligere i måneden innrømmet å ha fabrikkert flere intervjuer.

Microsoft reagerte på et intervju med Bill Gates, skrevet av frilansjournalist Bjørn Benkow, som svenske Aftonbladet trykte. (Foto: Microsoft.com)Microsoft reagerte på et intervju med Bill Gates, skrevet av frilansjournalist Bjørn Benkow, som svenske Aftonbladet trykte. (Foto: Microsoft.com)

Svenske Aftonbladet som trykket Bjørn Benkows falske Bill Gates-intervju, velger ikke å stevne den norske frilansjournalisten.

- Det finnes åpninger, men uansett jus avstår vi fra å drive saken. Det hadde vært hjerteløst å utsette ham for en lang prosess. Han har allerede fått livstid i yrket sitt, sier informasjonsdirektør Olof Brundin i Aftonbladet til Pressens Tidning.

Den svenske avisen har i løpet av våren kjøpt fem intervjuer med internasjonale superkjendiser fra Benkow. Og det var Microsoft som reagerte på et intervju med Bill Gates, som de mente ikke hadde funnet sted på den måten Benkow beskrev.

Aftonbladet valgte å stå bak Benkow og avviste påstandene fra Microsoft som grunnløse. Men da Benkow innrømmet juks i en pressemelding tidligere denne måneden, uttalte avisen at de vurderte søksmål.

Avisens advokat, Peter Althin, fikk i oppdrag å finne ut om Benkow kunne saksøkes for bedrageri. Men i dag kom altså avgjørelsen om ikke å stevne Benkow.

Aftonbladet har vært i kontakt med Bjørn Benkow etter at han innrømmet jukset:

- Han ba meg personlig om unskyldning for det som har hendt, sier Olof Brundin ifølge Pressens Tidning.

Også bladet Mann, danske Jyllands-Posten, Dagbladet og magasinet Tara har publisert flere av Benkows artikler. De to sistnevnte har tidligere avvist at det er aktuelt å saksøke veteranjournalisten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus